Kommunskidan 3

Hej!  

Här kommer inbjudan till Kommunskidan deltävling 3. Det är Hägglunds som arrangerar på Skyttis torsdagen den 7 februari kl 19.00. P.g.a. både snöbrist och åkarbrist så har inte programmet blivit som vi hade tänkt oss, men vi hoppas att vi får ihop ett antal lag till Kommunstafetten (F)den 1 mars i Ullånger. Försök att få dit så många åkare som möjligt.  

Vi ses! Ö-viks ungdomsråd

Inbjudan:
http://www.speedyshare.com/949406583.html


Träning Torsdag 31/1

Träning på Skyttis imorgon 18.00. Vi tränar klassiskt. Samling vid varggropen

/ Robert

Kramforsskidan + Bondsjöhöjden

Ni som tänker åka Kramforsskidan 9/2 måste höra av er senast på söndag em. (3/2) .
Anmälningarna till Bondsjöhöjdens tävling står kvar. De av er som anmälde er förra gången men inte kan / tänker åka nu måste också höra av er senast söndag så att jag kan ta bort er anmälan. Givetvis kan även de som inte anmälde sig förra gången till Bondsjöhöjden anmäla er nu, även ni måste höra av er.

/Åke

Träning 29/1

Vi testar ett nytt spår imorgon Tisdag, tydligen var det bra spår i Vibyggerå, speciellt för skate. Vi kör därför skate på Tisdag och klassiskt på Torsdag så hinner vi se hur de klassiska spåren ser ut där. Vi startar 18.30.
Ps.  Hör av er om ni är osäker på vägen.

/ Robert

Vårdkasloppet

image68
Patricia och Emma fokuserar...

Vårdkasloppet i Härnösand avgjordes idag i bästa tänkbara förhållanden, någon minusgrad och solsken. För Nätras del gick det alldeles väldigt bra: tre segrar, två andraplatser, en tredje och en fjärdeplats! Segrarna togs av Emma Pettersson i D10, Elis Strömbäck i H10 och Jackline Lockner i D14. Andraplatser blev det för Patricia Lockner i D11 och Olle Strömbäck i H12 Den som var gladast efteråt var nog Emil Frölander som slutade trea i H11 efter en magnifik uppåkning i jaktstarten där han gick ut som sexa, strålande jobb Emil! Kul också att se att Stefan Nilssons skadade knä som hållit honom från skidorna en dryg vecka höll. Sammantaget en magnifik skiddag av våra duktiga ungdomar.

Resultat:
http://svenskidrott.se/downloads/26805/docs/res08.pdf

/ Åke

Filmer

Nu är det såhär, alla vill kanske inte vara med på film. Därför bör alla som vill vara med på film skicka ett mejl till [email protected] och skriva att ni godkänner att vara med på film. Godkänner ni inte det kan ni gärna skicka ett mejl endå så man vet att ni har läst det. 

Så om du som förälder läser det här fråga dina skidåkande barn om de vill vara med på film och skicka sedan mejlet. Dom som inte godkänner detta kommer heller inte att vara med på videoarkivet.

/ Alex

image66image66image66


Åstöloppet 26/1

Nätra hade två åkare med i Åstöloppet som gick i Bergeforsen, Medelpad. Elis Strömbäck och Olle Strömbäck. Elis vann sin grupp med cirka 39 sekunder. Olle slutade tvåa cirka 25 sekunder efter segraren.

åstöloppet1
Pelle jobbar med Strömbäckarnas skidor...

image65
Olle på prisutdelningen.

Resultat:
http://svenskidrott.se/Downloads/31372/docs/Resultatlista2008.pdf

/ Alex

Tävlingar i Graninge

Dags att anmäla till nästa helgs tävlingar i Graninge. Lördagstävlingen (fristil ind. start) är distriktsfinal för Kalle Anka och söndagstävlingen är jaktstart för de äldre och klassisk masstart för de yngre. Hör av er till Åke senast söndag 27/1

/Åke

Träning Torsdag 24/1

Vi tränar på skyttis imorgon Torsdag. Vi börjar 18.15 uppe vid varggropen och tränar skate.

/ Robert

Träning Tisdag 22/1

Vi åker till Bredbyn och tränar skate i morgon tisdag eftersom kvaliten på övriga spår är osäker i nuläget. Vi startar träningen där 18.30. Kolla om ni kan samåka.

/ Robert

Fina tävlingar i Sollefteå

Norrskog cup avgjordes under helgen på Hallstaberget i Sollefteå. Tävlingarna gällde också DM för åldrarna 11-16 år. Trots hård konkurrans lyckades Nätra vinna 3 DM guld både på lördagens sprint och Söndagens distanslopp. Totalt 6 guld (!) Vinnarna var Alexander Engström H15, Jackline Lockner D14 och Olle Strömbäck H12 bägge dagarna. Utanför DM segrade också Elis Strömbäck i klassen H10 bägge dagarna.  Det var en riktigt trevlig skidhelg med fina vinterförhållanden, som ni kan se i bildarkivet så umgicks vi mycket med Hägglundsgänget under helgen.

Alex
Alexander Engström H15 vann DM både Lördag och Söndag

Både videoarkivet och bildarkivet är uppdaterat så nu finns det lite för er alla att kolla på.

Resultat lördag:
http://svenskidrott.se/Downloads/37485/docs/Resultatlista_Norrskog_Cup_2008-01-19.xls

Resultat söndag:
http://svenskidrott.se/Downloads/37485/docs/Resultatlista_Norrskog_Cup_2008-01-20.doc

/ Robert

Nätras plagg

Det här är Nätras olika plagg:



Tävlingdress:

 
Underdel                    Överdel

Överdrag:

  
Underdel                   Överdel fram            Överdel bak

Äldre överdrag:

  
Underdel                   Överdel fram             Överdel bak

Mössa:


Mössa

/ Alex

Träning 17/1

Enligt rapporter finns det skapliga klassiska spår i Bredbyn. Eftersom Skyttis spår var mindre bra idag Onsdag så förslår jag att alla som vill träna träffas Torsdag 18.00 uppe i Bredbyn.

/ Robert

Mitt-ski i Härnösand

Ni som tänker åka Mitt-ski i Härnösand måste anmäla det till mig snarast, anmälningstiden går ut på måndag.

/Åke

Träning 15/1

Vi flyttar skateträningen till Sidensjö på grund av blidvädret. Jag och Åke är där ca 18.15. Givetvis kan också knattar fara dit och åka klassiskt.

/ Robert

Norrskog Cup

Bli inte oroliga för att inte våra åkare syns bland de anmälda till söndagens tävlingar i Sollefteå. Jag hann göra anmälningarna till lördag, sedan packade klubben-on-line ihop! Anmälningarna till söndag gjordes därför på telefon till en arrangör som var minst lika irriterad på systemet som någon annan.

/Åke

Spårinformation 14/1

Spåret i Bredånger är preparerat för både klassiskt och skate. Jag provade klassiska spåren själv på Söndag kväll, de var riktigt bra. Bara lite gräs som sticker upp längst upp i termometerbacken. Så passa på och åk så mycket som möjligt medan det är fina spår för det skulle bli milt under veckan.

/ Robert

Kommunskidan Sidensjö

Det finns en film från tävlingen på videoarkivet, videoarkivet hittar du till höger under "länkar".




Tävlingen avgjordes under fina förhållanden. Vi får tacka Sidensjö för att vi fick låna deras spår. Stefan Nilsson, Jackline Lockner, Olle Strömbäck, Elis Strömbäck och Emma Pettersson vann sina klasser. Men imponerade gjorde också flera andra åkare, speciellt Therese Jansson som blev 4:a efter ett jättestarkt lopp. Hoppas kunna lägga ut en resultatlista senare ikväll.

Det finns massor av bilder från tävlingen i bildarkivet.

Bjästamon

Therese under ett träningspass, det verkar ha gett resultat!

RESULTAT: http://www.speedyshare.com/260186822.html

/ Robert

Inför kommunskidan...

image45

Spåren är det inga fel på i alla fall.



Det finns bilder från dagens träning i fotoarkivet.


/ Alex

Träning i Sidensjö

Vi tränar klassiskt i elljusspåret i Sidensjö i morgon lördag 12/1 kl 11.30 Vi samlas utanför stugan där för vallning.

/Åke

Träning Torsdag 10/1

Vi tränar klassiskt på Skyttis i morgon Torsdag. Vi träffas kl. 18.30 och vallar intill  parkeringen vid varggropen.

/ Robert

Kommunskidan

Meningen var att vi skulle arrangera en deltävling i kommunskidan i vårt spår nu på söndag den 13/1. Vädret tvingar oss dock att flytta tävlingen till Sidensjö där det finns snö. Tävlingen kommer att gå i klassisk stil och jag vill ha in anmälningarna på de som ska delta så fort som möjligt, dock ABSOLUT senast fredag för att hinna göra startlistor. De som kan/vill hjälpa till är också välkomna att höra av er.

De av er som tänker delta i tävlingarna i Sollefteå nästa helg måste anmäla det till mig senast söndag eftersom anmälningstiden går ut då.
 
/ Åke

Träning 8/1 Skyttis

Vi tränar skate 18.30 på Skyttis i morgon Tisdag. Vi samlas på parkeringen vid gocart-banan.

/ Robert

Anundsjöloppet 6/1

image38

Elis Strömbäck (i mitten) och Emma Pettersson (till vänster) vann  H 10 och D 10 i dagens Anundsjölopp. Vann gjorde även Jackline Lockner i D 14. Elis åkte så fort så att funktionärerna undrade om han åkt fel !

Dessutom var Olle Strömbäck 2:a i H 12, Patricia Lockner 3:a i D 11, Max Byström 5:a i H 9, Stefan Nilsson 5:a i H 16, Emil Frölander 6:a i H 11 och Sanna Engström 7:a i D 13.



Patricia blev även fångad av en videokamera när hon svängde ner på stadion...


Lite fler bilder:
     

/ Robert

Resultat:
http://www.anundsjoif.se/v2/docs/Resultatlista_Aloppet_2008.pdf

Kommunskidan Skorped 5/1

image37

Patricia var glad efter vinsten i dagens kommunskida. Hon var en av 6 segrare från Nätra. De övriga var Elis Strömbäck, Emma Pettersson, Olle Strömbäck, Jackline Lockner och Alexander  Engström. Fina insatser även av övriga åkare.

/ Robert

Träning Torsdag 3/1

Om underlaget är bra så tränar vi på Bredånger 18.00 i morgon.  Jag åker bort och kollar efter jobbet imorgon hur det ser ut. Jag meddelar här på sidan vid 16 - tiden imorgon om det blir någon ändring.

/ Robert

Elljusspåret trampat!

Spåret är nu trampat för skate. 0,8 km. är riktigt bra, 1,5 km. är knöligt och ojämt, ev. med genomslag, uppför backen, 2,8 km. finns risk för genomslag efter tjärnen, dessutom bör man vara försiktig i vindskyddsbacken eftersom det är så lite snö.
På det stora hela rätt så OK, men ska man åka de längre spåren rekommenderas att inte ta de bästa skidorna.

/ Åke

RSS 2.0