Träning 29/1

Klassiskt 18.30

Johans tävlingsdebut!

Johan ser glad ut, sa att det kändes i låren........

Vid kommunskidan på skyttis så imponerade Johan Norberg i sin tävlingsdebut. Endast 1.50 efter vinnaren i sin grupp trots att han valde 4:ans växel uppför domusbacken. Kul att många av våra nybörjare ställde upp, noterade också 3 klass-segrare i form av Elis, Patricia och Olle.

/ Robert

Mitt-Ski

Tre segrar blev det vid Mitt-Ski i Härnösand. Patricia, Elis och Jackline vann alla i övertygande stil. Starka lopp också av Stefan (6:a), Sanna(5:a), Olle 4:a och Mikaela 8:a.

Patricia gjorde ett av årets bästa lopp

Torsdag 22/1

Skate 18.30 vid Bredångersspåret.
/ Robert

6 DM - Guld !

Helgens  tävlingar i Sollefteå bjöd på stenhård konkurrans. Tävlingarna räknades som DM både Lördag(sprint) och Söndag(distans). Tre Nätraåkare tog guld både Lördag och Söndag, Elis Strömbäck H11, Jackline Lockner D15 och Alexander Engström H16. Starkt jobbat!
Måste även berömma övriga åkare för mycket fina insatser.

/ Robert

Träning Tisdag 20/1

Klassiskt vid spåret i Bredånger 18.30
/ Robert

Träning Torsdag

Skateträning 18.30 vid Bredångersspåret.
/Inställt om -15 eller kallare
/Robert

Träning Tisdag

Vädret gör det osäkert var vi kan träna imorgon. Målet är att träna skate men det är osäkert om det går. Skyttis var stenhårt isigt ikvälloch Bredångers spår vet jag inte men det är troligen bättre. Jag kommer att kolla Bredångers spåren imorgon och ringa för att höra om Skyttis är pistat. Vi siktar på Bredånger 18.30 men kolla hemsidan imorgon em om något ändras.
Ps. Ta med klassiska stavar för stakträning om det inte går att åka skate
/ Robert

Öknerundan - Graningerundan

Sanna, Alex och Stefan var och testade motståndet i Medelpad i helgen. Sanna gjorde årets bästa lopp som 4:a. Alex var 3:a endast 25 sekunder efter vinnaren Philip Burland . Stefan saknade motståndare men gjorde ett starkt lopp på 32.40 på 10 km.

I Graninge var det tävlingar både dagarna. På Lördag blev Jackline och Olle 1:a och Emil 2:a samt Elis 3:a.
På Söndagen vann återigen Jackline. Patricia blev 2:a och Olle och Elis 3:a på jaktstart-loppen.

Sanna i en brant backe i slutet av loppet

Träning Torsdag 8/1

Klassisk träning vid spåret i Bredånger 18.30. Var där i tid så vallningen är klar när träningen börjar.

/ Robert

Två segrar i Anundsjöloppet

Alexander och Jackline vann sina klasser i H16 resp. D15 i övertygande stil. Alex var 49 sekunder före 2:an Robert Sjöström och Jackline slog återigen Jonna Sundling, denna gång med 19 sekunder.