Jonte vann KM

Efter ett imponerande lopp så vann Jonte årets KM. Loppet kördes som vanligt som ett handikapplopp. För de yngre åkarna kördes också en tävling, en typ av skidskytte där det var bollkastning och straffrundor.
Vi passade även på att hylla årets 3 SM-medaljörer Jackline, Patricia och Olle. Fantastiskt för en liten klubb som Nätra.

De 3 först placerade, Jonte, Emma och Emelie

SM-medaljörerna Jackline, Olle och Patricia

Många var på plats

Klubbtävling och fotografering

Tisdag 30/3 kör vi vår årliga klubbtävling. Liksom de senaste åren blir det i form av en jaktstartstävling med handikappsystem för de äldre och ett lopp med lite ovanliga inslag för de yngre.

ALLA, barn som vuxna, ombeds komma i sina klubböverdrag eller uppvärmningsvästar eftersom vi före tävlingen ska ta ett gruppfoto. Av den anledningen bör vi också vara där i god tid, gärna redan 18.00

Efter tävlingen så fikar vi och har avslutning för skidskolan.

Ju fler som kommer ju trevligare blir det!

//Åke

Fina insatser i Västra

Vid dagens Kebbesprint i Junsele tog Patricia en mycket meriterande seger i D13-14 efter en stenhård spurtstrid mot Märta Torshage och Linda Ström I mål skillde det max en meter mellan de tre! I samma tävling blev Stefan tvåa bakom Markus Strömsten i H17-20.
I Rossön tog Jackline segern i D16 närmast före Matilda Andersson, Häggenås. Emil blev trea i H13 efter två Jämtlandsåkare. Där gjorde även Felix Frölander och Linus Forsgren fina insatser även om det inte riktigt räckte till pallen.
Även vid söndagens tävlingar i Junsele där det gällde att åka UPPFÖR slalombacken skördade vi framgångar.
Jackline vann D15-16 i ensamt majestät, Stefan gjorde ett, med tanke på träningsmängden, överraskande bra lopp som tvåa i H17-20. Patricia lyckades inte upprepa insatsen från lördagen utan slutade på den försmädliga fjärdeplatsen.
En eloge till Junsele IF för väldigt bra arrangerade tävlingar där allt flöt på utan några irriterande pauser, bra jobbat!

/Åke

Strålande åkt av Jackline!

Vid dagens riksfinal i Folksam cup för 15-16-åringar lyckades Jackline Lockner ta en fantastiskt fin andraplats i     D16 i konkurrens med de bästa åkarna från hela landet!
Efter att ha slutat trea i prologen över 2,5 km. klassikt körde hon vid jaktstartens 5 km. skate upp sig till andraplatsen.
En stark insats gjorde också Hägglunds regerande svenske mästare Simon Lagesson som slutade trea i H16.
Ett stort grattis till Ö-viks duktiga skidungdomar med Jackline i spetsen!

/Åke

Fina resultat i SUIF-skidan

Många nätraåkare gjorde fin lopp under Söndagens Suif-skida.
Bäst lyckades Elis Strömbäck och Jackline Lockner som båda slutade 1:a.
2:a plats för Patrica, 3:e för Sanna och 4:e för Olle och Emil.

Fina lopp också av Emelie, Emma, Emelia och Anton som börjar få upp farten ordentligt.